Hazai alapokon

15.000 ha magyar termőföld

Jó éghajlati körülmények és gondos szakértelem jellemzi a magyar termőföldet, melyen Magyarországon cukorrépát termesztenek. A legnagyobb cukorrépa termőföldek Somogy, Fejér, és Győr-Moson-Sopron megyében találhatóak, innen érkezik a kristálycukorhoz Magyarország egyetlen cukorgyárába a legtöbb cukorrépa, de jelentős termőföldek találhatóak Hajdú-Bihar, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Komárom-Esztergom megyében is.

900.000 t magyar cukorrépa

A cukorrépa rendkívül igényes szántóföldi növény, mellyel hektáronként a legtöbb energiaérték termelhető. Termesztése különleges szakértelmet és odafigyelést igényel. A cukorrépa azonban nemcsak fontos ipari növény, hanem melléktermékei révén jelentős a takarmánybázis biztosításában is. A magyar termőföldekről 900.000 t kiváló minőségű magyar cukorrépa érkezik a Magyar Cukor Zrt. Kaposvári cukorgyárába feldolgozásra.

több ezer magyar munkahely

A Magyar Cukor Zrt. Kaposvári Cukorgyárában a cukorfeldolgozás idején több mint 300 munkatárs dolgozik. De a cukorgyártás közvetett módon több ezer munkahelyet teremt a vetőmagok, a termőföldek, a megmunkálás, betakarítás, szállítmányozás és további számos kapcsolódó feladat segítségével.

az egyetlen magyar cukorgyár

A Magyar Cukor Zrt. az egyetlen – Kaposváron - működő gyárral, valamint gyártási cukorkvótával rendelkező cukoripari vállalat Magyarországon. A Magyar Cukor Zrt. Kaposvári Cukorgyára 46,6 ha-on helyezkedik el. 2007 novemberében a cég mérnökei által kifejlesztett, Európában egyedülálló biogáztermelő üzem kezdte meg itt működését. 2013-ban pedig egy 60.000 tonna cukor tárolására alkalmas, különleges technológiával készült gömbsiló épült. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően cukorgyárunk napi névleges répafeldolgozási kapacitása 7500 t/nap.


105.000 t magyar cukor